ARTIK SADECE MUTFAĞIMDAKİ MACERALARIMI DEĞİL HAYATIMDA Kİ TÜM MACERALARI,BEBEĞİMLE HİKAYELERİMİ, NACİZANE TECRÜBELERİMİ PAYLAŞIYORUM MUTFAK MACERALARI DEĞİŞİYOR. MUTFAĞIMDA NELER OLUYOR ARTIK OĞLUMLA EVDE OLARAK DA DEVAM EDİYOR KARIŞIK BLOG
BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ
OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...
OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...
BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ
OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...
BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ
15 Temmuz 2014 Salı
Organik Türlü Konservesi Nasıl Hazırlanır?
herkese merhabalar
kışlık hazırlıklar yavaş yavaş başladı bizim evde
zaten herşeyin bir zamanı var ve zamanında alıp dondurucuya koymak bana büyük zevk veriyor.
dışarıdan kışın mevsimi olmayan yiyecekleri almak ya da marketlerden konserve tüketmek beni çok rahatsız ediyor. uzun zamandır da organik ürünlere takıntılı olduğumu biliyorsunuzdur.
işte kışın kabak patlıcan nasıl tüketebilinir diye düşünürken aklıma böyle bir şey geldi
daha önce yapan olmuştur belki ama ben tarifi internetten ya da başka birinden almadım
önce denedim 2 hafta geçti ve konserve mi açtım tadı gayet güzeldi
demek ki tüm kış saklanabilir diye benden tam not alınca kolları sıvadım.
çok fazla yapmadım 3 kavanoz benim için yeterli zaten nefis körlemek için ve kışın her zaman aynı yemekleri tüketmemek çeşit yaratmak için yaptım.
ölçüler yarım kilo kavanoz için geçerlidir istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz
1 büyük patlıcan
1 büyük kabak
(isteye göre bir avuç taze fasülye ben sadece bir konserveme koydum çünkü taze fasülyeyi kış için ayrıca hazırlıyorum)
2 büyük domates
2 biber
önce domatesi küp küp kestim siz rondodan geçirebilirsiniz
tencereye koydum küçük kesilmiş bir biberide koyup kavurdum ve üzerin 1 bardak su ilave ettim üzerine patlıcanı küp küp kesip koydum 5 dk kavurdum
kabakları kesip koydum ve 1 biberi uzun uzun kesip koydum (arzuya göre küçük domatesi 2 ya da 4 e bölüp koyabilirsiniz ) üzerine yarım bardak daha su koyup 10 dk kavurdum
kabakların rengi de sarıya doğru dönmeye başlayınca sıcakken kavanoza koydum kapağını hemen kapatıp sıcakken ters çevirdim 1 gün bu şekilde bekletip dolaba kaldırdım
türlü yapacağınız zaman
1 soğanı yağda kavurunuz ve salça, tuz ilave ediniz
konserveyi tencereye koyunuz ve içine 1 büyük patates ekleyiniz
piştikten sonra servis ediniz
işte kışın bile yaz tazeliğinde kabak ve patlıcan tüketebilirsiniz (ben sebzelerimi artık özellikle köyden gelen pazarcılardan almaya dikkat ediyorum ve bazıları da bahçeden geliyor sizinde imkanınız varsa bu şekilde tercih edin tadında çok büyük fark oluyor)
başta tuz ya da yağ eklemedim yemeği yaparken ekledim
yapacak olan takipçilerime kolay gelsin afiyetler olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
konserve candır :))
YanıtlaSil:D
YanıtlaSil