Herkese selamlar
birkaç gündür vicdanımı dinlemelerdeydim
düşündüm düşündükçe dersler aldım ve anladım ki hayatta affetmek kırılmaktan daha zormuş.
Bundan birkaç yıl evvel yaşadığım bir olay vardı ki beni derinden yaralayan
ruhuma yaralar açan.
Belki bazıları için gayet normal şeyler gibi görünse de benim için hiç kolay değildi.
Bu olayı unutmak çok zor oldu.Günler geçti aylar yıllar kızgınlıklarım her geçen gün arttı.Düşündükçe ağırlaştı.Ama öyle bir olay oldu ki affetmesem bile konuşmak zorunda kaldığım.affetmiş gibi görünmek sanırım en zoru olucak.
Ama hayat ya yaşanıyor böyle şeyler ne yazık ki
keşke herkes ağzından çıkana dikkat etse.....
***
Yaprak Dondurucuda Nasıl Saklanır?
Sarma Nasıl Saklanır?
Artık yavaş yavaş salamuralık yapraklar çıkmak üzere iken bende geçenlerde pazardan Ege'nin taze asma yapraklarından aldım.Salamura yapmayı sevmiyorum ya da biliyorsunuz ki tembel olduğum için uğraşmak istemiyorum. Aldığım yapraklar epey fazlaydı yarısını sarıp yarısını da sarmadan dondurucuya koydum.dondurucuya koyarken buzdolabı poşetlerine porsiyonluk koyup donduruyorum tadında herhangi bir değişme olmuyor
yaprakları öncelikle tuzlu suda 10 dakika kadar haşladım
süzüp soğuttum ve poşetlere koyup dondurdum
sarma içinde aynı yöntemi kullandım
haşlanmış asmaları sarıp dondurucuya koydum
yapıcağım zaman çıkartıp çözdürüyorup yapıyorum.
*****
annemle kahve keyfimizden mini bir fotoğraf
tüm annelerin anneler gününü kutlarım...
bu arada facebook sayfamızdan bizi takip etmeyi unutmayın