evet başlığımdan da anlaşılıcağı gibi her zaman yapıp ballandıra ballandıra defalarca tarifini verdiğim truffle den değil
daha önce denenmiş midir bilemiyorum ama akşam işten çıkıp eve gelirken bir ilham geldi ve markette aldım soluğu yapımı çok basit lezzeti browni tadında
işte malzemeler ve yapılışı:
1 paket kakaolu baton kek
1 paket puding
1 su bardağı süt
yapılışı:
1- baton keki buzdolabı poşetine koyup un haline gelene kadar ezdim
bir tabak içinde de ufalayabilirsiniz fakat ben sıçrayıp etrafı kirletmesinden korktuğum için bu tekniği buldum.
2-bir bardak süt ile pudingi yaptım normal pudingten daha katı oldu süt oranı az olduğu için
3- ufaladığım kekleri pudingin içine atıp iyice karıştırdım ve buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar dinlendirdim
4- buzdolabından çıkarttıktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapıp truffle kağıtlarına yerleştirdim
isterseniz süslemek için hindistan ceviziyle
ya da benmari usulu eritilmiş çikolatayla kakao ile süsleyebilirsiniz
benim zamanım dar olduğu için yarısını süsleyip yarısını süslemeden bıraktım :(
afiyetler olsun
ARTIK SADECE MUTFAĞIMDAKİ MACERALARIMI DEĞİL HAYATIMDA Kİ TÜM MACERALARI,BEBEĞİMLE HİKAYELERİMİ, NACİZANE TECRÜBELERİMİ PAYLAŞIYORUM MUTFAK MACERALARI DEĞİŞİYOR. MUTFAĞIMDA NELER OLUYOR ARTIK OĞLUMLA EVDE OLARAK DA DEVAM EDİYOR KARIŞIK BLOG
BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ
OĞLUMLA EVDE MACERALARIMIZI,ETKİNLİKLERİMİZİ,YAPTIĞIM ŞEKERLERİ...
OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...
BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ
OKUDUKLARIMI,GÖRDÜKLERİMİ,İLGİMİ ÇEKENLERİ...
BURADA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
BADEM ŞEKER EVİ
15 Şubat 2013 Cuma
11 Şubat 2013 Pazartesi
Ağızlara Layık Kuru Patlıcan Dolması
herkese merhabalar
tariflerime artık çok ara vermeden devam etmek istiyorum
bu aralar kendimi mutfağa vermiş durumdayım yine
şu 15 20 gün yemek yapamamanın acısını çıkartıyorum neredeyse
geçenlerde akşam yemeğine yetişmeyip yemekten sonra mis gibi giden patlıcan dolmalarım
eşimle tam yemekten kalkmıştık ki tekrar oturduk sofra başına:D
bunlarda geriye kalanlar aslında
o ara çekmek aklıma bile gelmedi
nasıl bir iştahla oturduysam masaya yedikten sonra aaaa ben fotoğraf çekicektim dedim
neyseki anneme ayırdıklarımı çekebildim:D
işte tarif
1 büyük boy kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 buçuk çorba kaşığı nane(bol naneli sevenlerdenim)
250 gram kıyma
2 çorba kaşığı biber salçası( arzuya göre acı)
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı zeytinyağı
göz kararı koymuş olsamda bolca sıvı yağ
pul biber
tuz
istediğiniz baharatlar
1- soğanlar bol yağda tuz ile kavrulur
2-kavrulan soğanlara kıymada eklenir kavurmaya devam edilir
3-iyice kavrulduktan sonra yıkanmış pirinçler ilave edilir ve kavurma işlemine devam edilir
4-yaklaşık 6-7 dakika pirinçleri kavurduktan sonra nane pul biber eklenir hepsi tekrar karıştırlır
5-salçalarda eklenip üzerine çıkacak kadar su ilave edilir
6- suyunu çekene kadar pişirilir
not:çok fazla su koymanıza gerek yok pilav gibi pirinçler pişene kadar bekletmiyorum
bu arada suya koyduğum patlıcanları yumuşayana kadar kaynatıyorum
patlıcanlar ve dolmanın hazır olunca içlerini doldurup başka bir tencereye diziyorum
kısık ateşte pişiriyorum(yaklaşık yarım saat 45 dakika sürüyor)
tencereye dizilen patlıcanlara ekstra yağ eklemeyin
harcın içindeki yağ miktarı oldukça fazla biraz su ilave etmeniz yeterli olucaktır
afiyet olsun....
tariflerime artık çok ara vermeden devam etmek istiyorum
bu aralar kendimi mutfağa vermiş durumdayım yine
şu 15 20 gün yemek yapamamanın acısını çıkartıyorum neredeyse
geçenlerde akşam yemeğine yetişmeyip yemekten sonra mis gibi giden patlıcan dolmalarım
eşimle tam yemekten kalkmıştık ki tekrar oturduk sofra başına:D
bunlarda geriye kalanlar aslında
o ara çekmek aklıma bile gelmedi
nasıl bir iştahla oturduysam masaya yedikten sonra aaaa ben fotoğraf çekicektim dedim
neyseki anneme ayırdıklarımı çekebildim:D
işte tarif
1 büyük boy kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 buçuk çorba kaşığı nane(bol naneli sevenlerdenim)
250 gram kıyma
2 çorba kaşığı biber salçası( arzuya göre acı)
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı zeytinyağı
göz kararı koymuş olsamda bolca sıvı yağ
pul biber
tuz
istediğiniz baharatlar
1- soğanlar bol yağda tuz ile kavrulur
2-kavrulan soğanlara kıymada eklenir kavurmaya devam edilir
3-iyice kavrulduktan sonra yıkanmış pirinçler ilave edilir ve kavurma işlemine devam edilir
4-yaklaşık 6-7 dakika pirinçleri kavurduktan sonra nane pul biber eklenir hepsi tekrar karıştırlır
5-salçalarda eklenip üzerine çıkacak kadar su ilave edilir
6- suyunu çekene kadar pişirilir
not:çok fazla su koymanıza gerek yok pilav gibi pirinçler pişene kadar bekletmiyorum
bu arada suya koyduğum patlıcanları yumuşayana kadar kaynatıyorum
patlıcanlar ve dolmanın hazır olunca içlerini doldurup başka bir tencereye diziyorum
kısık ateşte pişiriyorum(yaklaşık yarım saat 45 dakika sürüyor)
tencereye dizilen patlıcanlara ekstra yağ eklemeyin
harcın içindeki yağ miktarı oldukça fazla biraz su ilave etmeniz yeterli olucaktır
afiyet olsun....
7 Şubat 2013 Perşembe
Yoğurtlu Kuru Biber Haşlaması
Yoğurtlu Kuru Biber Haşlaması İçin Malzemeler
aruzuya göre kuru biber (minik kesilerek kurutulmuş biberlerden kullandım)
1 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı yoğurt
zeytinyağı(baharatlı)
tuz
sevgili blogcanlarım hatırlarsanız kış hazırlıkları yaparken minik kesilmiş ve kurutulmuş biberlerde hazırlamıştım.eşimle nişanlıyken konya dan göndermişlerdi bu kuru biberlerden
bizde bilmiyoruz bunlar nasıl yapılır derken tarif gecikmeden geldi
o zamanlardan kaldı aklımda bende yazın kurutmuştum
değişik bir alternatif oldu bizim için
öncelikle biberleri yaklaşık yarım saat kadar bol suda haşladım
yumuşayınca kevgir yardımı ile alıp sarımsaklı yoğurt döktüm
üzerinede renk vermesi açısından baharatlı zeytinyağı döktüm
siz kırmızı pul biberden yağda yakabilirsiniz
afiyetler olsun...
aruzuya göre kuru biber (minik kesilerek kurutulmuş biberlerden kullandım)
1 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı yoğurt
zeytinyağı(baharatlı)
tuz
sevgili blogcanlarım hatırlarsanız kış hazırlıkları yaparken minik kesilmiş ve kurutulmuş biberlerde hazırlamıştım.eşimle nişanlıyken konya dan göndermişlerdi bu kuru biberlerden
bizde bilmiyoruz bunlar nasıl yapılır derken tarif gecikmeden geldi
o zamanlardan kaldı aklımda bende yazın kurutmuştum
değişik bir alternatif oldu bizim için
öncelikle biberleri yaklaşık yarım saat kadar bol suda haşladım
yumuşayınca kevgir yardımı ile alıp sarımsaklı yoğurt döktüm
üzerinede renk vermesi açısından baharatlı zeytinyağı döktüm
siz kırmızı pul biberden yağda yakabilirsiniz
afiyetler olsun...
5 Şubat 2013 Salı
Sarımsak Köftesi
aslında bu tarifin adını fellah köftesi olarak bilsemde emin olamadığım için diğer adı ile başlık açmayı tercih ettim.daha önce karakız köftesi yapmıştım bu köfte de onun biraz değişik versiyonu
yaptıktan sonra farkettim ki evde maydanoz yokmuşşş
valla çıkıp almakta zor geldi artık görseli için idare ediverin:D
malzemeler
bulgur köftesi için:
1buçuk su bardağı ince bulgur
1 buçuk bardaktan 2 parmak fazla su
4 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı domates salçası
nane
tuz
karabiber
bulgur sıcak su ile haşlanıp bekletilir suyunu çekince diğer malzemeler eklenip köfte kıvamına getirilir ve ortalarına az basılır
sıcak suya atılıp haşlanır
haşlanma süresi yaklaşık 7 8 dakika çok bekletince fazla sert oluyor
sosu için
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
6 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
tuz
sıvı yağ
tüm malzemeler sos tenceresinde kavrulur
köftelerin üzerine dökülüp maydanoz ile süslenir
afiyetler olsun...
yaptıktan sonra farkettim ki evde maydanoz yokmuşşş
valla çıkıp almakta zor geldi artık görseli için idare ediverin:D
malzemeler
bulgur köftesi için:
1buçuk su bardağı ince bulgur
1 buçuk bardaktan 2 parmak fazla su
4 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı domates salçası
nane
tuz
karabiber
bulgur sıcak su ile haşlanıp bekletilir suyunu çekince diğer malzemeler eklenip köfte kıvamına getirilir ve ortalarına az basılır
sıcak suya atılıp haşlanır
haşlanma süresi yaklaşık 7 8 dakika çok bekletince fazla sert oluyor
sosu için
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
6 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
tuz
sıvı yağ
tüm malzemeler sos tenceresinde kavrulur
köftelerin üzerine dökülüp maydanoz ile süslenir
afiyetler olsun...
3 Şubat 2013 Pazar
Pazar Keyfi
ohh çok şükür sonunda netimiz geldi
evdeki eksikler bir bir tamamlanıyor
sizlerle mutfağımda ki dekorları da paylaşıcam ama bu aralar eşimle çok gezmeye verdik kendimizi
bu hafta da kahvaltı keyfinden sonra sinema keyfi yapmaya karar verdik
seçimimizi Celal ile Ceren den yana kullandık
iyiki de gitmişiz çok beğendim çok güldüm.
artık hafta içide hazırladığım postları yayınlamaya çalışıcam
herkese iyi akşamlar
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)